Swift

Lehký oběd - šťouchané brambory, tofu na sójovce a teplá varianta okurkového salátu

Když nemáte moc chuť vařit, ale ani jíst nezdravé pizzy, burgery a hranolky.

Ingredience:
• 1 uzené tofu
• brambory
• rostlinné máslo
• 1/2 salátové okurky
• vegan sýr
• sójová omáčka
• koření (my jsme použili salátovou směs, sůl, rozmarýn, zázvor)
• rostlinné mléko
• lahůdkové droždí (neaktivní, jako kořenící směs, vzhledem připomíná strouhanku)

Postup:
1. Očistíme a oloupeme brambory, které pak dáme vařit do osolené vody.
2. Mezitím si nakrájíme uzené tofu na kostičky a dáme jej spolu s máslem na pánev. Zaprášíme lahůdkovým droždím. Restujeme, pak okořeníme mletým rozmarýnem a zázvorem. Zalijeme sójovou omáčkou a necháme provařit. Jakmile tofu zezlátne, přidáme malé čtverečky sýru a ještě necháme na pánvi restovat, aby sylr i tofu křupalo. Důkladně promícháme a máme připraveno ke konzumaci.
3. Uvařené brambory rozmělníme spolu s trochou másla.
4. Na struhadle nastrouháme okurku. Poté ji dáme na pánev, zalijeme trochou rostlinného mléka a provaříme. Zaprášíme salátovou směsí a můžeme servírovat.

Jídlo je vcelku rychle hotové, je chutné a lehké :)

Tip: Salát z okurky můžeme samozřejmě udělat také ve studené verzi :)

Mohlo by se Vám také líbit:

0 komentářů

Děkuji za Váš komentář, ať už je jakýkoli :)