Swift

Svěží jahodový koláč

Milujete jahody jako naše rodinka? Pak si tento koláč zamilujete!


Měli jsme hromadu jahod ze zahrádky, tak jsme je použili včera do bramborových knedlíků a na lívance, takže jich příliš nezbylo, ale chtěla jsem je využít.
Už jsem měla i chuť na nějaký koláč, a tak se tento letní koláč přímo vybízel:)

Ingredience:
• 375g polohrubé mouky
100g cukru
325ml rostlinného mléka
60ml oleje
2 lžíce pudingového prášku
1 lžíce prášku do pečiva
jahody
tuk na vymazání formy

Postup:
1. Smícháme všechny suché ingredience.
2. Pak do směsi přidáme ty zbylé - tedy mléko a olej.
3. Těsto důkladně promícháme, můžeme použít metličku pro lepší rozšlehání.
4. Do vymazané formy (my jsme měli na koláč, ale můžete využít klidně i plech) dáme vzniklou směs a na ni pokládáme umyté a očistěné jahody :)
5. Připravený koláč dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečene asi 25 minut (záleží na typu trouby a programu).

Upečený koláč můžeme ihned podávat nebo jej poprášit moučkovým cukrem, ozdobit dalším ovoce a dozdobit datlovým sirupem.

Dobrou chuť!

Mohlo by se Vám také líbit:

0 komentářů

Děkuji za Váš komentář, ať už je jakýkoli :)